Over ons

Op 17 augustus 1962 stond een advertentie in “het Weekblad voor Rijssen” (in de volksmond ’n Sufferd” genaamd) waarin iedereen die geïnteresseerd was in een ponyclub, werd opgeroepen om ’s avonds 24 augustus te komen in café Spekhorst.

Deze avond werd door de heren H. ter Horst, D. Steenbergen, B. Fuit, G.J. Rutterkamp, M. Bakker, P. Nijhuis en C. Vlaardingerbroek de ponyclub “de Oosterhoffruitertjes” opgericht. Als oefenterrein kon men beschikken over een stuk grond bij de boerderij van Rooyemans aan de Burg. Knottebeltlaan.

De eerste instructeur was de heer G.J. Rozendom. (Jantje van de Waander). Langzamerhand groeide de ponyclub, men kreeg de beschikking over een nieuwe oefenterrein van café-houder Smit aan de Enterweg. 

De club sloot zich aan bij de landelijke organisatie, de Koninklijke Nederlandse Federatie van Landelijke Rijverenigingen en Ponyclubs. (K.N.F.) In het jaar 1966 werd de vereniging voor de paarden opgericht en in 1969 wist de ponyclub zelfs het Kampioenschap van Overijssel te bemachtigen.

Nu telt de vereniging ruim 100 leden en is zelfs in moeilijker tijden al jaren stabiel. Sinds 1974 hebben we de beschikking over een terrein aan de Brekeldlaan, waar we in 1982 een binnen manege hebben gebouwd met en door de leden.

In 2018 hebben we onze buitenbak uitgebreid en vernieuwd, we beschikken nu over een officiële wedstrijdbak met ruime losrij mogelijkheden , ook kan men bij extreme weersomstandigheden in de manege losrijden.

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten